Houtmix gedroogd 

 

 

 

Gedroogde houtmix is gezaagd op ongeveer 28cm en geschikt voor direct gebruik en omvat diverse harde loofhoutsoorten. Alle houtsoorten hebben een vrijwel gelijke calorische opbrengst. Dit betekent dat ze gedurende de verbranding nagenoeg evenveel warmte vrijgeven. Tevens voegen wij, indien voorradig, een zachtere houtsoort toe aan de mix. Deze zachtere houtsoort betreft berk of els.

Zachtere houtsoorten hebben de mooie eigenschap snel vlam te vatten en zeer veel vlammenspel te behouden tijdens de verbranding. Het berkenhout is wat sneller opgebrand dan hard hout maar heeft in een korte tijd een zeer hoge warmteopbrengst. Bij het aanmaken van de kachel gebruikt u bij voorkeur eerst aanmaakhoutjes te samen met zachtere houtsoorten. Zo is uw kachel snel op temperatuur waarna u verder stookt met bijvoorbeeld eik. Heeft u een speksteenkachel en wilt u liever alleen zacht hout dan kunt u dat aangeven in het bestelformulier bij "opmerkingen", indien voorradig zullen wij daar rekening mee houden. Voor een optimale verbranding laat u het vuur goed doorbranden. Wanneer u stopt met stoken laat de kachel dan uitgaan. Het smoren van de kachel geeft onvolledige verbranding wat zich uit in aanslag op uw kachelruitjes en witte of zwarte rook uit uw rookkanaal. Wij adviseren u regelmatig uw rookkanaal te laten reinigen. 
 

 

 

Aanmaakhout Amarant groot net 

 

 

 

In de houtwerkplaats van Amarant werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan de productie van onder andere aanmaakhout. Dit aanmaakhout wordt vervolgens via ons aangeboden aan u als klant. Op deze manier komen vraag en aanbod op een mooie manier tot stand. De netten aanmaakhout zijn extra groot en royaal gevuld.