Leveren jullie het hout los of in zakken of op pallets?

Ons hout wordt los gestort geleverd. Dat wil zeggen dat het hout met de kipper los bij u op de oprit/stoep gekiept zal worden.

 

Wat is houtmix gedroogd?
De gedroogde houtmix is geschikt voor direct gebruik en bestaat uit diverse loofhoutsoorten. Wij verwerken voornamelijk eik/beuk/essen. Indien voorradig proberen we er ook wat berk aan toe te voegen.

 

Er staat dat Houtmix gedroogd niet leverbaar is, wanneer kan ik die weer bestellen?

Wanneer er staat vermeld dat iets niet leverbaar is, dan is het uitverkocht. Wanneer erbij staat dat het vanaf een bepaalde datum weer leverbaar zal zijn kunt u een order laten inplannen voor levering vanaf de aangegeven maand.

 

Is fijnspar wel geschikt om te gebruiken in een kachel?

Fijnspar kan spetteren en wordt afgeraden voor gebruik in een open haard. Wanneer u stookt zoals het hoort (niet temperen) is fijnspar prima te gebruiken als kachelhout. Of u goed stookt kunt u onder andere zien aan uw kachelruitjes. Blijven deze mooi schoon dan heeft u een goede verbranding.  Wij raden aan de schoorsteen regelmatig te laten vegen door een erkend bedrijf. In veel landen, waar andere houtsoorten minder ter beschikking zijn, is fijnspar een veel gebruikte houtsoort voor gebruik in de kachel. Zie ook informatie op de pagina Omschrijving haardhout artikelen - De Wezel (de-wezel.nl)

 

Wat is houtmix vers?
Vers hout is niet geschikt voor gebruik op korte termijn. De prijs hiervan is voordeliger omdat u zelf de ruimte/tijd moet hebben om het hout te laten drogen (ongeveer een jaar)

 

Wat kost bezorgen?

Bezorgen berekenen we op basis van afstand.  Wanneer u vrijblijvend uw order doorgeeft ontvangt u eerst een opgave van de bezorgkosten. Als u akkoord gaat met het bezorgtarief geeft u aan ons door dat u de bestelling wilt plaatsen. U krijgt vervolgens de orderbevestiging. Na ontvangst van de orderbevestiging is de bestelling definitief.

 

Kan ik pinnen?
Wij hebben geen pin. U betaald contant bij de chauffeur of vooraf per bank.

 

Kan ik het hout ook zelf komen ophalen?

Op afspraak kunt u haardhout komen ophalen. Minimale afname is 1 kuub, te vermeerderen met iedere keer 1 kuub. U dient te beschikken over een degelijke aanhangwagen. Het hout wordt met de shovel per kuub in 1x op uw aanhanger gekiept. Het laden/betreden van ons terrein is op eigen risico. Het is niet mogelijk uw aanhanger/kofferbak/laadruimte/etc handmatig te laden.

 

Ik heb mijn bestelformulier verzonden maar ik heb nog niets gehoord.

Wij streven ernaar binnen 48uur uw aanvraag te verwerken. Heeft u na die tijd nog geen reactie kijkt u dan even in uw spam mapje. Vind u daar geen berichtje? Stuurt u dan een mailtje naar info@de-wezel.nl.

 

Kan ik minder dan 1 kuub afnamen?

Nee, het is niet mogelijk kleinere hoeveelheden af te nemen.

 

Ik wil alleen eikenhout kan dat ook?

Nee, het is alleen mogelijk houtmix te bestellen waar ook eik in verwerkt wordt. Anders dan mensen soms denken is eik niet perse de beste houtsoort om te stoken. Juist de combinatie met wat zachter hout om de kachel mee op temperatuur te krijgen, zoals berk, en harder hout om de kachel op temperatuur te houden, zoals beuk, maakt deze mix ideaal.

 

Wat is een losse kuub?

Een losse kuub is een kuub niet gestapeld materiaal, in dit geval haardhout waar lucht tussen zit.

 

Wat is het verschil tussen een losse kuub en een vaste kuub?

Een vaste kuub betreft massief in elkaar gestapeld/gegoten materiaal. Bijvoorbeeld een kuub water. In het geval van haardhout spreken we van een losse kuub wanneer het om een los gestorte stapel houtblokken gaat met volume van 1 kuub. We spreken van een gestapelde kuub wanneer het gaat om hout dat gestapeld het volume heeft van een kuub.

 

Ik wil maar een halve kuub bestellen kan dat ook?

Nee, wij leveren alleen per kuub. Ook als u komt afhalen gaat het per hele kuub.

 

Ik heb na stapelen 0.65m3, klopt dat wel?

Een losse kuub is na stapelen ongeveer 0.65m3 gestapeld.

 

Kan ik de stammen ook zelf klein zagen op jullie terrein zodat ik ze thuis gemakkelijker kan verwerken?

Nee, het is niet toegestaan op ons terrein zelf werkzaamheden te verrichten. 

 

Het regent, kan ik de bezorging van mijn bestelling verzetten?

Zo lang de chauffeur het veilig acht rijden wij onder vrijwel alle weersomstandigheden onze route. Het hout kan prima tegen een bui nat. Neerslag van buitenaf heeft pas na lange tijd invloed op de droogte van het hout binnenin. Na het opruimen van het hout in uw opslag zal de wind vrij spel hebben en het hout weer droog waaien.

 

Hoe bewaar ik mijn hout het beste?

Wij adviseren een opslag in de buitenlucht met aan de bovenzijde een afdekking. Zo kan de wind vrij spel hebben. Wind heeft een erg grote invloed op de droogtijd van hout. Zou u het hout afgesloten wegleggen in bijvoorbeeld een garage dan zal het hout gaan schimmelen. Er zit altijd nog een percentage vocht in het hout.

 

Als ik samen met de buren bestel krijg ik dan korting?

Wanneer 1 persoon voor 2 direct naast elkaar gelegen woningen met 1 oprit een order plaatst waarbij zowel het contact als de betaling via 1 persoon verloopt kunt u in aanmerking komen voor burentarief voor het tweede adres. Dit is alleen geldig onder deze voorwaarden. Een levering verderop in de straat of achterburen/overburen etc geld niet.

 

Krijg ik korting als ik meer kuub afneem?

Wij hanteren een gelijke prijs voor iedereen gebaseerd op afhalen. Alleen grootafnemers die per keer een volle vracht van 10 kuub afnemen met een minimum van 50 kuub op jaarbasis kunnen in aanmerking komen voor staffelkorting wanneer onze voorraad dat toelaat. De order dient in 1 keer te worden geplaats en zal in 1 keer worden gefactureerd. Waarna het in meerdere leveringen worden ingepland.

 

waarom is het hout zo duur?

De inkoopprijs van hout is de afgelopen tijden enorm gestegen alsmede de kosten van transport. Het aanbod van hout is steeds schaarser. Veel Nederlands hout wordt naar het buitenland verscheept zoals naar China en Staatsbosbeheer levert helemaal geen stammen meer aan Nederlandse bedrijven. Veel haardhout dat door Nederlandse bedrijven is gemaakt en wordt verkocht aan particulieren is afkomstig uit het buitenland. De hoge inkoopkosten in combinatie met de sterk gestegen transportkosten maken dat de verkoopprijs ook is gestegen.

 

Waarom blijft de prijs stijgen?
Er is momenteel erg lastig aan betaalbaar hout te komen. De inkoopprijzen zijn enorm gestegen en aanbieders houden de prijzen hoog. Wij kunnen niet anders dan onze verkoopprijs daarop aanpassen. We hebben om die reden dan ook minder voorraad dan andere jaren . Op = op

 

Ik wil een andere datum dan u aan mij voorstelt kan dat?
U kunt uiteraard reageren op ons voorstel met levermogelijkheden en de datum of dag van uw voorkeur aangeven. Echter is het meestal zo dat een datum niet genoemd wordt omdat deze al vol zit. 

 

Ik ben op zoek naar een leverancier voor mijn bedrijf, leveren jullie ook aan concurrenten?

Wij leveren ook aan "de handel". Wanneer de inkoop het toelaat is het mogelijk ook voor grootafnemers te zagen. In dat geval levert u zelf containers aan die worden vol gezaagd met vers hout. Het is niet mogelijk gedroogd hout in deze hoeveelheden af te nemen. In overleg haalt u de containers dan weer op. Prijs op aanvraag.