Leveren jullie het hout los of in zakken?

Ons hout wordt los gestort geleverd. Dat wil zeggen dat het hout met de kipper los bij u op de oprit/stoep gekiept zal worden.

 

Wat is houtmix gedroogd?
De gedroogde houtmix is geschikt voor direct gebruik en bestaat uit diverse loofhoutsoorten. Wij verwerken voornamelijk eik/beuk/essen. Indien voorradig proberen we er ook wat berk aan toe te voegen.

 

Er staat dat Houtman gedroogd niet leverbaar is, wanneer kan ik die weer bestellen?

Momenteel is de gedroogde houtmix uitverkocht. In het najaar zal de gedroogde houtmix weer leverbaar zijn. U kunt uw order wel al laten inplannen voor levering in september en later.

 

Wat is houtmix vers?
Vers hout is niet geschikt voor gebruik op korte termijn. De prijs hiervan is voordeliger omdat u zelf de ruimte/tijd moet hebben om het hout te laten drogen (ongeveer een jaar)

 

Wat kost bezorgen?

Bezorgen berekenen we op basis van afstand.  Wanneer u vrijblijvend uw order doorgeeft ontvangt u eerst een opgave van de bezorgkosten. Als u akkoord gaat met het bezorgtarief geeft u aan ons door dat u de bestelling wilt plaatsen. U krijgt vervolgens de orderbevestiging. Na ontvangst van de orderbevestiging is de bestelling definitief.

 

Kan ik pinnen?
Wij hebben geen pin. U betaald contant bij de chauffeur of vooraf per bank.

 

Kan ik het hout ook zelf komen ophalen?

Op afspraak kunt u haardhout komen ophalen. Minimale afname is 1 kuub, te vermeerderen met iedere keer 1 kuub. U dient te beschikken over een degelijke aanhangwagen. Het hout wordt met de shovel per kuub in 1x op uw aanhanger gekiept. Het laden/betreden van ons terrein is op eigen risico. Het is niet mogelijk uw aanhanger/kofferbak/laadruimte/etc handmatig te laden.

 

Ik heb mijn bestelformulier verzonden maar ik heb nog niets gehoord.

Wij streven ernaar binnen 48uur uw aanvraag te verwerken. Heeft u na die tijd nog geen reactie kijkt u dan even in uw spam mapje. Vind u daar geen berichtje? Stuurt u dan een mailtje naar info@de-wezel.nl.

 

Kan ik minder dan 1 kuub afnamen?

Nee, het is niet mogelijk kleinere hoeveelheden af te nemen.

 

Ik wil alleen eikenhout kan dat ook?

Nee, het is alleen mogelijk houtmix te bestellen waar ook eik in verwerkt wordt. Anders dan mensen soms denken is eik niet perse de beste houtsoort om te stoken. Juist de combinatie met wat zachter hout om de kachel mee op temperatuur te krijgen, zoals berk, en harder hout om de kachel op temperatuur te houden, zoals beuk, maakt deze mix ideaal.

 

Wat is een losse kuub?

Een losse kuub is een kuub niet gestapeld materiaal, in dit geval haardhout.

 

Wat is het verschil tussen een losse kuub en een vaste kuub?

Een vaste kuub betreft massief in elkaar gestapeld/gegoten materiaal. Bijvoorbeeld een kuub water. In het geval van haardhout spreken we van een losse kuub wanneer het om een los gestorte stapel houtblokken gaat met volume van 1 kuub. We spreken van een gestapelde kuub wanneer het gaat om hout dat gestapeld het volume heeft van een kuub.

 

Ik heb na stapelen 0.65m3, klopt dat wel?

Een losse kuub is na stapelen ongeveer 0.65m3 gestapeld.

 

Kan ik de stammen ook zelf klein zagen op jullie terrein zodat ik ze thuis gemakkelijker kan verwerken?

Nee, het is niet toegestaan op ons terrein zelf werkzaamheden te verrichten. 

 

Het regent, kan ik de bezorging van mijn bestelling verzetten?

Zo lang de chauffeur het veilig acht rijden wij onder vrijwel alle weersomstandigheden onze route. Het hout kan prima tegen een bui nat. Neerslag van buitenaf heeft pas na lange tijd invloed op de droogte van het hout binnenin. Na het opruimen van het hout in uw opslag zal de wind vrij spel hebben en het hout weer droog waaien.

 

Hoe bewaar ik mijn hout het beste?

Wij adviseren een opslag in de buitenlucht met aan de bovenzijde een afdekking. Zo kan de wind vrij spel hebben. Wind heeft een erg grote invloed op de droogtijd van hout. Zou u het hout afgesloten wegleggen in bijvoorbeeld een garage dan zal het hout gaan schimmelen. Er zit altijd nog een percentage vocht in het hout.

 

Als ik samen met de buren bestel krijg ik dan korting?

Wanneer 1 persoon voor 2 direct naast elkaar gelegen woningen een order plaatst waarbij zowel het contact als de betaling via 1 persoon verloopt kunt u in aanmerking komen voor burentarief. Dit is alleen geldig onder deze voorwaarden.

 

Krijg ik korting als ik meer kuubs afneem?

Wij hanteren een gelijke prijs voor iedereen. Alleen grootafnemers die per keer een volle vracht van 10 kuub afnemen met een minimum van 50 kuub op jaarbasis kunnen in aanmerking komen voor staffelkorting wanneer onze voorraad dat toelaat. De order dient in 1 keer te worden geplaats en zal in 1 keer worden gefactureerd. Waarna het in meerdere leveringen worden ingepland.

 

Ik ben op zoek naar een leverancier voor mijn bedrijf, leveren jullie ook aan concurenten?

Wij leveren ook aan "de handel". Wanneer de inkoop het toelaat is het mogelijk ook voor grootafnemers te zagen. In dat geval levert u zelf containers aan die worden volgezaagd met vers hout. Het is niet mogelijk gedroogd hout in deze hoeveelheden af te nemen. In overleg haalt u de containers dan weer op. Prijs op aanvraag.